نقشه برداری زمینی به علمی گفته می شود که می توان به واسطه آن و بهره مندی از ابزار مناسب، علاوه بر مهارت کافی، به تعیین فاصله میان دو یا چند نقطه بر روی زمین پرداخت. این عمل به منظور مقاصد مختلفی از جمله عمران و معماری مورد استفاده قرار می گیرد و انجام آن نیازمند آگاهی و تخصص است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
برای سفارش نقشه برداری زمینی می توانید با شماره های 09120267106 و 09354610377 تماس بگیرید.
نقشه برداری زمینی چیست؟
نقشه تصویری با مقیاس کوچک از یک ناحیه مسخص است. به تهیه این تصویر نقشه برداری گفته می سود که با عملی نمودن همزمان علم ریاضی و هنر صورت می گیرد. نقشه برداری به روش های گوناگون هوایی، فضایی، زمینی، زیر زمینی و … انجام می شود که بنا بر شیوه انجام، هر کدام برای مقاصد مختلفی مورد استفاده قرار گرفته و ابزار مختلفی نیز دارند؛ در ادامه این مطلب ما به نقشه برداری زمینی می پردازیم لذا با ما همراه باشید.
برای دیدن نمونه کار های ما وارد صفحه زیر شویدنقشه برداری در استان البرز
ابزار مورد استفاده در علم نقشه برداری زمینی کدام اند؟
همانطور که اشاره شد علم نقشه برداری زمینی با بهره گیری از ابزار متناسب قابل تحقق است؛ این ابزار بسیار متنوع اند اما برخی از مهم ترین و متداول ترین آن ها به شرح زیر اند:
زاویه یاب
- با قرار دادن این وسیله که در واقع یک دوربین می باشد در نقطه مشخص، می توان زاویه میان خطوط افقی و عمودی را اندازه گیری و تعیین نمود. از آن جا که در بسیاری از علوم مرتبط با نقشه برداری زوایا نقش تعیین کننده ای دارند، این وسیله از اهمیت بسزایی برخوردار است.
ترازیاب
- اندازه گیری اختلاف ارتفاع دو نقطه در نقشه برداری زمینی به وسیله ترازیاب ممکن می شود. این وسیله نیز یک دوربین است که بر روی سه پایه، در نقطه ای مشخص قرار می گیرد و به همراه یک خط کش که اصطلاحا میر نامیده می شود، به عمل خود می پردازد.
- متر نواری: متخصصین حرفه نقشه برداری برای انجام اعمال خود نیازمند متر هستند تا به واسطه آن به اندازه گیری طول بپردازند. مترهای مورد استفاده در این شغل از جنس های گوناگون فلزی، پارچه ای و … ساخته شده اند و اندازه های گوناگونی دارند.
سیستم تعیین موقعیت جهانی (GPS)
- سیستم تعیین موقعیت جهانی در واقع یک سیستم ماهواره ای است که حداقل از ۲۴ ماهواره تشکیل شده است. کاربرد این سیستم در نقشه برداری زمینی به تعیین موقعیت مکان و سنجش آن نسبت به مکان های دیگر باز می گردد.
کاربرد نقشه برداری زمینی چیست؟
نقشه برداری از نوع زمینی در درجه اول برای تهیه نقشه های گوناگون که هر یک کاربرد متفاوتی دارند و در گام های بعدی برای اموری همچون مسیریابی و محاسبه مساحت مورد استفاده قرار می گیرد؛ هر کدام از موارد مذکور در ادامه شرح داده خواهند شد.
سایر خدمات ماتوپوگرافی و هدایت آب های سطحی در استان البرز و کرج
- تهیه نقشه: تهیه نقشه های موضوعی، توپوگرافی، کاربری اراضی و مواردی از این قبیل، به واسطه علم نقشه برداری زمینی ممکن است.
- نقشه برداری مسیر: برای احداث جاده و راه آهن، لازم است مواردی همچون حجم خاک برداری و خاکریزی، شیب زمین و قوس پیچ ها مورد ارزیابی و محاسبه قرار گیرد که این امر به واسطه حرفه مذکور عملی می گردد.
- مسیریابی به جهت نصب خطوط لوله نفت و دکل های برق
- محاسبه مساحت سطوح
- کاربرد نقشه برداری در ساختمان: در کار ساختمان مشخص کردن حدود اضلاع و میخ کوبی چهار کوشه زمین مشخص شده برای ساخت، به کمک مهندس نقشه بردار صورت می گیرد؛ ترازیابی و یکسان سازی سطح زمین مورد نظر با سطوح اطراف نیز نیازمند هم محور کردن شناژ و فونداسیون ها با نقطه مرکزی صفحه ستون ها، انجام تمامی مراحل ثبتی ساختمان ها به جهت دریافت سند و مجوز ساخت می باشد. عملیات نقشه برداری زمینی شامل دو مرحله اندازه گیری و محاسبه و ترسیم و نقشه است که در اصطلاح، به ترتیب برداشت و ارائه نامیده می شوند. در مرحله اندازه گیری، وسایل و دستگاه های ویژه ای همچون توتال استیشن، تئودولیت، جی پی اس و …، علاوه بر روش های گوناگون مورد بهره برداری می باشند تا اطلاعات لازم برای مرحله دوم حاصل شود. نتایج کار نیز به شکل نقشه، مقاطع طولی و عرضی و … که همان آنالوگ ها هستند، یا رقومی که جدول ها، مدل های رقمی زمین و مواردی از این قبیل هستند، ارائه می شود.
مزایا و معایب نقشه برداری زمینی را بدانید.
با وجود این که دقت جمع آوری اطلاعات به واسطه نقشه برداری زمینی، به منظور استفاده از دستگاه ها و ابزار دقیق مدرن بسیار زیاد است و احتمال خطای کمی دارد و همچنین در میان روش های قابل اعتماد قرار دارد، اما وجود ایراد اساسی و پایه سبب شده تا در دنیای مدرن امروزی روش های جایگزینی کشف شود که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
اگر قصد خرید ویلا در تهراندشت را دارید وارد صفحه زیر شویدخرید ویلا در تهراندشت کردان
از معایب روش نقشه برداری زمینی، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- تحمیل هزینه زیاد
- نیازمند وقت زیاد
- عدم دسترسی به مناطق صعب العبور و مشاکل مرتبط؛ برای مثال کسب اطلاعات مکان هایی مانند کوهستان، کویر، اقیانوس ها، دریا ها و…، با محدودیت های بسیاری مواجه است.
- عدم دسترسی مناسب به مناطقی با شرایط جوی ویژه همچون قطب ها
کلام آخر
اگرچه روش نقشه برداری زمینی کاری دشوار، پرهزینه و خواهان وقت زیادی است و همچنین به ابزارآلات دقیق و زیادی احتیاج دارد اما شغلی بسیار خوب و پر در آمد است پس باید بدانیم اگر چه که مسیر دشوار است و سختی و ناهمواری های زیادی دارد و نیاز به وقت و هزینه گزاف دارد
اما خوب است بدانیم که در آخر این مسیر با داشتن هدف، آینده خوبی چشم انتظارمان است پس کافیست هدف مشخصی داشته باشیم؛ نقشه برداری زمینی برای تمامی اقوام و در تمامی زمانه ها لازم انسان است و شاید به همین خاطر است که چندین شاخه شده تا هرشخص بادقت و علاقه به شاخه خود بپردازد و اینگونه این کار دقیق و بدون خطا انجام میشود و نقشه عالی و بدون هیچ عیب و نقصی ساخته خواهد شد؛ باتشکر از همراهی شما