اجرای ماده 147 سند توسط کارشناس رسمی دادگستری

ماده 147 سند یکی از مواد و قوانین مهم برای ثبت سند مالکیت ملک می باشد و برای ثبت املاک فاقد سند باید طبق این ماده 147 قانون ثبت عمل نمود. در این مطلب با بررسی شرح وظایف اداره ثبت اسناد و املاک به طور کامل به نحوه ثبت نام املاک می پردازیم و می بینیم که چطور برای ثبت ملک ماده 147 به کار می رود تا پروسه ثبت ملک کاملا اصولی انجام شود. در واقع شما با ماده 147 ساختمان اقدام به ثبت نام سند خانه می کنید.

برای خدمات ماده 147 با شماره 09120267106 تماس بگیرید.

براساس اجرای ماده 147 ساختمان میتوان برای زمین‌هایی که به واسطه موانع قانونی برای آن‌ها سند مالکیت صادر نشده است، براساس شرایط و ضوابطی برای آن‌ها سند مالکیت صادر کرد. شروط ماده 147 ساختمان اگر مالک رسمی ملک یا یک نفر از ورثه فوت کرده باشد یا مفقود الاثر شده باشد،

میتوان برای آن ملک اقدام به صدور سند مالکیت کرد و همچنین شما می توانید به سامانه ثبت املاک فاقد سند مراجعه کنید که چه املاکی شامل ماده 147 قانون ثبت می شوند که متقاضی می‌تواند نسبت به برخی از اراضی اقدام به ثبت نام سند مالکیت کند و همچنین استخراج پلاک ثبتی ملک مورد نظر به وسیله نقشه برداری که کارشناس رسمی دادگستری است، انجام می‌شود.

ماده 147 چیست؟

ماده 147 ساختمان به این علت به وجود آمد که اگر افرادی اراضی و ساختمان‌هایی که سابقه ثبتی را دارند به صورت عادی خریداری کرده باشند و به دنبال دریافت سند رسمی نرفته‌اند، بتوانند نسبت به گرفتن سند اقدام کنند. البته توجه داشته باشید که برای همه اراضی نمیتوان طبق ماده 147 سند صادر کرد. به عنوان مثال اراضی دولتی، ملی، منابع طبیعی مشمول این ماده نخواهند شد.

البته این موضوع برای زمین‌هایی صدق می‌کند که تا تاریخ 1370/01/01  احداث شده‌اند. همچنین زمین‌های کشاورزی، باغات که در داخل شهر یا خارج از آن واقع شده‌اند اگر در تاریخ ذکر شده احداث شده باشند، میتوان نسبت به صادر شدن سبت سند مالکیت برای آن‌ها اقدام کرد.

اخیرا به علت تصویب قانون‌هایی مثل اصلاحات اراضی، جلوگیری از عدم تغییر کاربری اراضی کشاورزی به مسکونی، تقسیم باغ‌ها، قانون اراضی شهری و برخی دیگر از قانون‌های این چنینی برای مالکان محدودیت‌های بسیاری ایجاد شده است. این محدودیت‌ها موجب شده است که مالکان نتوانند با اختیار و اراده خود به تفکیک و افراز ملک خود بپردازند.


انجام ماده 147 سند با کمترین قیمت در استان البرز

استعلام هزینه و دریافت خدمات

تماس مستقیم

سایر خدمات: بررسی تعرضات و جانمای عرصه

به همین دلیل بود که قانون اجرای ماده 147 سند تصویب شد و توانست میان قانون و و عرف اعتدال مناسبی را برقرار کند. تصویب این ماده اهمیت بسیار زیادی داشت زیرا بعد از پیروزی انقلاب که بیش تر افراد محروم جامعه سند مالکیت نداشتند برای استفاده از تسهیلات بانکی و استفاده از خدماتی مانند آب، گاز و برق نیاز به سند مالکیت داشتند و با استفاده از ماده 147 سند این امر ممکن میشد.

این مسئله جز مسائلی بود که اگر به آن بی توجهی میشد، فساد زیادی را در بر می‌داشت. به همین بود که برای سر و سامان دادن به وضعیت اینگونه اراضی، ماده 147 ساختمان تصویب شد، تا برای بسیاری از متقاضیان سند مالکیت صادر شود.

یک راه دیگر نیز بر سر راه وجود داشت و آن تخریب خانه‌های بدون سند مالکیت بود که این کار به دلیل اینکه این خانه برای قشر مستضعف جامعه بود، به صلاح نبود. همچنین امکان این وجود داشت که این خانه‌ها را غیر قانونی به شمار آورند که این اقدام نیز پیامد‌های منفی با خود به همراه داشت. درنتیجه تصویب ماده 147 ساختمان بهترین راهکار ممکن بود.

شروط مهم در ماده 147 سند

همانطور که پیش از این اشاره کردیم اراضی دولتی، کشاورزی، باغات و موارد این چنینی مشمول این ماده 147 سند نمی‌شوند. اگر مالک رسمی ملک یا یک نفر از ورثه فوت کرده باشد یا مفقود الاثر شده باشد، میتوان برای آن ملک اقدام به صدور سند مالکیت کرد.

البته این موضوع در اراضی حقیقی صدق می‌کند و در اراضی حقوقی شرط قائل به تفکیک بودن لازم است. این ماده 147 سند زمان خاصی ندارد و شما می توانید تا زمانی که این ماده در قانون وجود دارد نسبت به درخواست صدور سند مالکیت اقدام کنید.

ناظر به همه ساختمان هایی که در گذشته، حال و آینده می‌باشد. توجه داشته باشید که درخواست متقاضیان صدور سند مالکیت در سه صورت اجرا می شود. شرط اول این است که اراضی از نظر ثبتی دارای سابقه باشند. تصرفات فرد درخواست کننده باید در محل ثابت شود و سومین شرط این است که ملک دارای اعیان و یک دیوار باشد تا بتوان برای آن سند مالکیت صادر کرد.


انجام ماده 147 سند مالکیت با کمترین قیمت در استان البرز

استعلام هزینه و دریافت خدمات

تماس مستقیم

مطلب پیشنهادیوظایف مهندس ناظر + حق الزمه نظارت؛ انجام نظارت بر ساخت در استان البرز

سایر خدمات: انجام تفکیک اراضی و قطعه بندی

سامانه ثبت املاک فاقد سند

برای این کار ابتدا باید به سامانه ثبت الکترونیکی پذیرش درخواست صدور سند مالکیت وارد شوید و بر روی درخواست پذیرش کلیک کنید. البته توجه داشته باشید که اگر قبلا این مرحله را انجام داده‌اید دیگر نیاز به انجام آن نیست بلکه می توانید وارد قسمت تکمیل درخواست شوید و از طریق کد ملی و کد پیگیریتان به پرونده خود دسترسی داشته باشید.

پس از اینکه به سامانه وارد شدید متنی با این مضمون مشاهده می‌کنید که چه املاکی شامل ثبت نام ماده 147 سند املاک می باشند. در ادامه به این موضوع که چه املاکی شامل ماده 147 ساختمان می شوند، خواهیم پرداخت.

چه املاکی شامل ماده 147 سند می‌شوند؟

متقاضی می‌تواند نسبت به برخی از اراضی اقدام به ثبت نام سند مالکیت کند و پس از بررسی درخواست‌ها و قبول درخواست، مالک اقدام به دریافت سند مالکیت کند.

این املاک شامل اراصی کشاورزی، باغات و ساختمان‌هایی است که در گذشته به اسم شخش یا اشخاصی ثبت شده است و متقاضی همه یا بخشی از آن را به صورت عادی خریداری کرده است اما به خاطر برخی مسائل مانند فوت مالکین زمین یا فوت مالک اصلی اراضی یا ورثه آن، تاکنون موفق به دریافت سند مالکیت نشده است.

نوع دوم املاک، املاکی هستند که از نظر ثبتی سابقه دارند و فرد متقاضی دهنده مالک رسمی مشاعی ملک می باشد و تصرفات او در آن ملک مشخص و مجزا شده است اما چون به سایر مالکین مشاعی دسترسی ندارد یا مالک اصلی و ورثا فوت کرده است، موفق به دریافت سند مالکیت نشده است.

سومین نوع املاک که امکان ثبت نام سند خانه، ماده 147 قانون ثبت برای آن ها وجود دارد، املاکی هستند که عرصه آن وقف است و متقاضی این عرصه را با شرط احداث اعیانی اجاره کرده است اما موفق نشده که نسبت به دریافت سند مالکیت اقدام کند.


انجام ماده 147 سند با کمترین قیمت در استان البرز

استعلام هزینه و دریافت خدمات

تماس مستقیم

مطلب پیشنهادینقشه یو تی ام چیست؟ تهیه نقشه utm در استان البرز

سایر خدمات: اجرای ماده 5 ساختمان توسط کارشناس رسمی دادگستری

املاکی که شامل ماده 147 نمی‌شوند چه املاکی هستند؟

بر خلاف املاکی که پیش از این گفته شد، برای برخی از املاک نمیتوان مطابق با ثبت ملک ماده 147 اقدام به صدور سند مالکیت کرد. این املاک از شرایط بسیار خاصی برخوردار هستند که از این کار جلوگیری می‌کنند. به عنوان مثال برای اراضی ملی و اراضی که متعلق به دولت یا سازمان‌های وابسته به دولت هستند، نمیتوان سند مالکیت صادر کرد.

همچنین املاکی که هیچ گونه سابقه ثبتی ندارند، فاقد ارزش بوده و برای آن‌ها سند مالکیت صادر نخواهد شد. از دیگر املاکی که شامل ماده 147 قانون ثبت نمی شوند میتوان به املاک فاقد بنا چه محصور باشند و چه غیر محصور باشند، اشاره کرد.

اگر مالک رسمی ملک یا اراضی در قید حیات باشد و امکان دسترسی به آن برای تنظیم سند رسمی وجود داشته باشد، شامل ماده 147 قانون ثبت نمی‌شوند. همچنین در اراضی ‌که مالک رسمی آن فوت کرده است و متقاضی می تواند جهت انتقال ملک به ورثه اقدام کند و همچنین امکان انتقال رسمی آن از طریق دفتر اسناد رسمی نیز وجود دارد، نمیتوان از ثبت ملک ماده 147 استفاده کرد.

منظور از سابقه ثبتی در ماده 147 ساختمان

همانطور که پیش از این گفتیم، یکی از شرایطی که می‌توانید با استفاده از آن نسبت به  ثبت نام املاک ماده 147 سند اقدام کنید، داشتن سابقه ثبتی است. درنتیجه املاکی که سابقه ثبتی ندارند، نمی‌توانند نسبت به ثبت نام املاک ماده 147 ساختمان برای گرفتن سند مالکیت اقدام کنند. داشتن سابقه سند مالکیت به این معنی است که ملک مورد نظر پلاک ثبتی اصلی و فرعی داشته باشد.

همچنین تنها راهی که می شود داشتن پلاک ثبتی را ثابت کرد، استخراج کردن پلاک ثبتی اصلی و فرعی است که این کار در حوزه افرادی است که نقشه بردار و کارشناس رسمی دادگستری می‌باشند. بنابراین تنها نقشه‌ای در ادارات ثبت برای گرفتن سن مالکیت مورد قبول است که مورد تایید کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری باشد و به امضا و تایید او رسیده باشد.

این کار به وسیله نقشه یو تی ام پلاک ثبتی انجام می‌گیرد. نقشه یو تی ام پلاک ثبتی به نقشه‌ای گفته می‌شود که علاوه بر آن که مختصات چهار گوشه ملک به طور کامل و دقیق در آن مشخص شده است، میتوان پلاک ثبتی اصلی و فرعی را نیز در آن مشاهده کرد.


انجام ماده 147 ساختمان با کمترین قیمت در استان البرز

استعلام هزینه و دریافت خدمات

تماس مستقیم

این نقشه به وسیله مهندس نقشه برداری که کارشناس رسمی دادگستری می باشد، باید مهر شود. ادارات ثبت، نقشه ای را می‌پذیرند و برای آن سند مالکیت صادر می‌کنند که نقشه به وسیله کارشناس مربوطه تهیه شود.

سایر خدمات: طراحی و تهیه نقشه یو تی ام utm

اطلاعات لازم جهت صدور سند مالکیت

برای ثبت املاک فاقد سند اگر نقشه یو تی ام در میان اسناد و مدارکی که به اداره ثبت ارائه می‌شود‌ دارای سند مالکیت نباشد، پرونده نقص مدارک داشته و این پرونده توسط کارشناس‌ها بررسی نخواهد شد. این کار زمانی در روند اداری جریان پیدا می کند که نقشه یو تی ام پلاک ثبتی آن تهیه شده و تحویل اداره ثبت داده شود.

یکی دیگر از اطلاعاتی که در هنگام فرم ثبت نام درخواست سند مالکیت لازم است نوشته شود، نوشتن پلاک ثبتی اصلی و فرعی می‌باشد.

اگر در مدارک ملکی شما پلاک ثبتی نوشته شده باشد، می توانید نسبت به نوشتن آن اقدام کنید ولی اگر در مدارکتان پلاک ثبتی ذکر نشده باید برای جانمایی پلاک ثبتی به کارشناسان این حوزه مراجعه کنید تا آن ها بتوانند پلاک ثبتی ملک را استخراج کنند.

در صورتیکه این مراحل را طی نکنید، ثبت نام شما ناقص می‌ماند و این موضوع مانند این می‌باشد فیلد پلاک اصلی و فرعی را به هیچ عنوان پر نکرده اید. البه در روند ثبت نام اینترنتی سیستم از شما اشکال نمی‌گیرد و می‌توانید مراحل را انجام دهید.

سایر خدمات مانقشه برداری در کرج

هنگامی که برای تحویل اصل مدارک به اداره ثبت اسناد بروید، اگر نقشه جانمایی پلاک اصلی و پلاک ثبتی را نداشته باشید، پرونده شما نقص مدارک می‌خورد و پرونده هنگامی کامل می‌شود که برای گرفتن پلاک ثبتی به کارشناس رسمی دادگستری مراجعه کنید و دوباره مراحل قبل را باید تکرار کنید تا پرونده شما جریان اداری خود را طی کند.

به همین علت توصیه می‌کنیم که قبل از اینکه به اداره ثبت به صورت حضوری مراجعه کنید، اقدام به تهیه نقشه یو تی ام نیز کنید و از سابقه ثبتی ملک اطمینان کامل را داشته باشید. از دیگر نکات قبل از مراجعه حضوری به اداره ثبت، درج کردن شماره پلاک اصلی و فرعی می باشد.

توجه داشته باشید که از نقشه یو تی ام  اسکن بگیرید و آن را در سایت آپلود کنید. همچنین باید کپی نقشه یو تی ام را به وسیله پست به اداره ثبت ارسال کنید. البته اصل نقشه یو تی ام نیز لازم است و باید آن را هنگام مراجعه حضوری به اداره ثبت همراه خود داشته باشید و به کارشناس مربوطه تحویل دهید.

استخراج پلاک ثبتی

استخراج پلاک ثبتی ملک مورد نظر به وسیله نقشه برداری که کارشناس رسمی دادگستری است، انجام می‌شود. البته این کارشناس باید تخصصش در زمینه امور ثبتی باشد.

برای این کار باید از ملک مورد نظر با دستگاه‌های دقیق و پیشرفته نقشه برداری، دیتاهایی برداشت شود. پس از این مرحله نوبت استخراج پلاک یا پلاک‌های ثبتی است که این پلاک ها به وسیله نقشه‌ها و اطلاعات موجود استخراج خواهند شد.


انجام ماده 147 ساختمان با کمترین قیمت در استان البرز

استعلام هزینه و دریافت خدمات

تماس مستقیم

سایر خدمات: اجرای ماده 12 ساختمان توسط کارشناس رسمی دادگستری

چگونگی ثبت نام صدور سند مالکیت مطابق با ماده 147 ساختمان

اولین اقدام نقشه برداری از ملک مالک است که با هماهنگی مالک و روز تعیین شده توسط او انجام می‌گیرد. پس از گذشت دو روز باید پلاک ثبتی ملک توسط نقشه بردار استخراج شود و نقشه یو تی تهیه شده توسط کارشناس مهر شود. پس از اینکه از کامل بودن مدارک مطمئن شدید، به صفحه دوم بروید.

صفحه دوم دو قسمت اصلی دارد که شامل مشخصات متقاضی و محل وقوع و مشخصات ثبتی ملک می‌باشد. نحوه پر کردن مشخصات متقاضی باتوجه به مدارک ارائه شده توسط متقاضی است و قسمتی که مربوط به محل وقوع و مشخصات ثبتی ملک است، باید از اطلاعاتی که در نقشه یو تی ام وجود دارد، استفاده کنید.

پس از رفتن به مرحله بعد کد پیگیری شما نمایش داده خواهد شد و باید نسبت به آپلود کردن مدارک اقدام کنید. مدارکی که باید آپلود شود، 4 عدد و در سایز‌های بخصوصی می‌باشد.

برای این کار نیاز به صفحه ملی شناسنامه و کارت ملی با فرمت jpg دارید. همچنین به اسکن قولنامه یا مبایعه نامه نیز نیاز است. فایل نقشه‌ای که آماده شده است را باید با فرمت xlsx بارگزاری کنید. همچنین فایل مختصاتی که از ملک گرفته شده است نیز در فرمت jpg باید آپلود شود. توجه داشته باشید که هر یک از موارد گفته شده باید حجمی کمتر 150 کیلوبایت داشته باشد تا بتواند به راحتی و بدون هیچ گونه مشکلی در سایت آپلود شود.


انجام ماده 147 ساختمان با کمترین قیمت در استان البرز

استعلام هزینه و دریافت خدمات

تماس مستقیم

سایر خدمات: تعیین قدمت بنا و تفسیر عکس های هوایی

شرح وظایف اداره ثبت اسناد و املاک

شرحوظایف اصلی اداره و سازمان ثبت اسناد و املاک برای کسانی کع علاقه مند هستند در مورد ان بدانند شامل وارد زیر می شود.

  • ثبت اسناد ارجاع داده شده به سازمان یا همان ثبت سند که می تواند ثبت مالک باشد.
  • ثبت دفاتر و اسناد شرکت ها و ارائه ضورت وضعیت به مراجعین به اداره ثبت.
  • ثبت و نگهداری اسناد و مدارک املاک و شرکت ها.
  • ارائه تصدیق هویت، تصدیق تاریخ ثبت سند، تصدیق حیات شخص، گواهی اصالت امضا، تصدیق اظهارنامه و … به مراجعین به اداره سبت سند مالکیت.
  • ثبت شرکت، اختراع، موسسات تجاری و غیر تجاری داخلی و خارجی به همراه لوگو و علامت تجاری انها با همکاری ادارات دولتی و وزارتخانه ها.
  • انجام پروس تهیه نقشه کاداستر و تطبیق آن با املاک موجود در بایگانی کل کشور
  • نظارت بر کار دفتر اسناد رسمی و ازدواج مطابق قوانین مصوب و صدور پروانه برای دفاتر
  • نظارت و کنترل درامد سازمان ها و ادارات مرتبط با سازمان ثبت
  • تعیین وضعیت حقوقی افراد و پیشگیری از جعل و دعوای های قانونی متعاقب آن.

عمده وظایف سازمان ثبت اسناد کشور موارد بالا بودند که به صورت خلاصه و بدون پرداختن به حاشیه ها برایتان شرح دادیم. البته وظایف جزئی دیگر نیز هستند که زیر مجمعه این موارد به حساب می آیند و با مطالعه متن کامل قانون ثبت می توانید از این جزئیات آگاه شوید.

سوالات متداول

ماده 147 ساختمان چیست؟

این بخش از قانون ثبت املاک مربوط به ثبت سند مالکیت می باشد و برای انجام سبت سند مالکیت لازم است تا طبق این قانون عمل کنید.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم در مورد ماده 147 ساختمان به نکاتی بپردازیم. این ماده یکی از مهم‌ترین ماده‌ها در ساختمان سازی و نقشه برداری می‌باشد و با استفاده از آن میتوان به صدور سند مالکیت برای ملک‌های واجد شرایط اقدام کرد. این کار ابتدا به صورت اینترنتی انجام گرفته و پس از مدتی باید برای تکمیل پرونده به اداره ثبت مراجعه نمایید.

پیمایش به بالا