عملیات تفکیک اراضی به منظور ساماندهی انواع اراضی صورت میگیرد. زمینهایی که در یک منطقه وجود دارند، تحت نظر شهرداری منطقه به قسمتهای مختلفی تقسیم میشوند که به این قسمتها قطعه گفته میشود. برای دریافت خدمات تفکیک اراضی با شماره 09120267106 تماس بگیرید.
قطعه بندی اراضی به منظور نظم بخشیدن و ساماندهی محیطهای مختلف صورت میگیرد. در قطعه بندی اراضی توسط شهرداری، اصول و قوانینی به کار گرفته میشود که در ادامه، ما این اصول و قوانین را برایتان شرح میدهیم.
روش تفکیک اراضی شهری
در قوانین و اصولی که در شهرداری وجود دارد، قوانینی نیز برای قطعه بندی اراضی در نظر گرفته شدهاست که به کارگیری این قوانین نیازمند استفاده از روشهای خاص میباشد. برای قطعه بندی اراضی مختلف از جمله اراضی کشاورزی و اراضی مسکونی، طبق مادهی صد و یک قانون شهرداری لازم است در ابتدا نقشهی تفکیک زمین توسط مالک تهیه شده و به شهرداری منطقهی مورد نظر ارائه گردد.
شهرداری پس از بررسی نقشهی، سطوحی که مربوط به معابر عمومی میباشد را در این نقشه در نظر گرفته و آنها را کسر میکند. پس از بررسی نقشه توسط شهرداری باید حداکثر تا سه ماه بعد از تاریخ رجوع مالک، ابلاغیهای به صورت کتبی با عنوان رأی شهرداری به مالک ارسال شود.
البته این ابلاغیه پس از تأیید نقشه توسط شهرداری صادر میشود. گاهی اوقات ممکن است شهرداری نتواند ظرف سه ماه ابلاغیهی لازم را به مالک زمین ارسال کند.
انجام تفکیک و قطعه بندی با کمترین قیمت در استان البرز
در این شرایط مالک باید به دادگاه مراجعه کرده و نقشهی خود را به آنجا ارائه دهد. سپس این نقشه باید به تأیید اعضای کمیسیون مادهی پنج برسد که این کار نیز تا حداکثر دو ماه زمان میبرد. اگر پس از دوماه ابلاغیهای در مورد نقشهی تفکیک اراضی مالک به او صادر نشود، میبایستی مالک دوباره به دادگاه مراجعه کرده و رأی نهایی خود را دریافت کند.
سایر خدمات: تشخیص قدمت بنا و تفسیر عکس های هوایی
ضوابط تفکیک اراضی مسکونی
- طبق قوانین شهرداری، مادهی صد و یک قانون شهرداری مربوط به تفکیک اراضی میباشد.
- برای بافت روستایی میبایستی مقدار مشخصی از ارزش افزوده تفکیک زمین به صورت درصدی از زمین یا درصدی از مبلغ آن به شهرداری واگذار شود.
- برای منطقه مسکونی، حداقل متراژ باید دویست مترمربع باشد.
- برای ساخت اراضی تفکیک شدهی مسکونی، ارتفاع واحدهای ساخته شده نباید بیشتر از ۳/۵ متر باشد.
- · واحد مسکونی ساخته شده در اراضیای که نزدیک بناهای تاریخی قرار دارند، باید تک واحده باشد. علاوه بر آن ارتفاع این واحد نباید از ۳/۵ متر بیشتر شود.
- اگر کسی بخواهد کاربری اراضی مسکونی را تغییر دهد، باید مجوز شهرداری را کسب کند.
- در قانون قطعه بندی اراضی، احداث ساختمانهای دو طبقهای و یک طبقهای مجاز میباشد. در غیر این صورت مالک باید از شهرداری مجوزهای لازم را کسب کند.
- در تمامی واحدهای مسکونی ساخته شده در اراضی تفکیکی، میبایستی سیستم فاضلاب استاندارد وجود داشته باشد.
شرایط | میزان |
حداقل متراژ زمین | ۲۰۰متر |
حداکثر ارتفاع بنای ساخته شده | ۳/۵متر |
حدامثر میزان طبقات بنا | ۲طبقه |
ضوابط تفکیک اراضی کشاورزی
- قطعه بندی اراضی کشاورزی زیر نظر سازمان جهاد کشاورزی میباشد.
- خرد کردن اراضی کشاورزی به قسمتهای بسیار کوچک ممنوع میباشد.
- برای گرفتن مجوز قطعات کشاورزی، میبایستی مالک سند مالکیت، مدرک شناسایی و نقشهی خود را به شهرداری ارائه کرده و مجوز بگیرد.
- برای اینکه اراضی کشاورزی بتوانند به منظور ساخت و ساز تفکیک شوند، باید حداقل متراژ اراضی تفکیک شده ۵۰۰متر باشد.
- اگر مالک بخواهد در زمینهای کشاورزی مرغداری، دامداری یا پرورش ماهی احداث کند، باید از شهرداری مجوز تفکیک بگیرد.
- پس از تفکیک زمینهای کشاورزی و تغییر کاربری آن، باید ۸۰درصد از مبلغ کل زمینهای کشاورزی به حساب خزانهداری کل کشور واریز گردد.
- احداث خانه در زمینهای کشاورزی بدون مجوز ممنوع میباشد.
- ممکن است حداقل و حداکثر متراژ تفکیک اراضی در استانهای مختلف کشور با یکدیگر متفاوت باشد.
سایر خدمات: انجام توپوگرافی و هدایت آب های سطحی
شرایط | میزان |
حداقل متراژ زمین مورد تفکیک | ۵۰۰متر |
امکان کوچکتر کردن اراضی کشاورزی | بدون مجوز وجود ندارد |
تغییر کاربری | مالک باید برای تغییر کاربری زمینهای کشاورزی از شهرداری مجوز دریافت کند. |
ضوابط قطعه بندی
برای قطعه بندی اراضی باید به نکات زیر توجه گردد:
- طول و عرض قطعهی تفکیک شده نباید از نصف متراژ کلی قطعه کمتر باشد.
- طول و عرض قطعهی اراضی نباید از سه برابر متراژ کل قطعه بیشتر باشد.
- هیچ کدام از قطعات موجود بر روی زمین را نمیتوان بیش از یکبار تفکیک نمود.
- تفکیک مجدد قطعات تقسیم شده ممنوع است مگر اینکه مالک با مجوز شهرداری دست به تفکیک مجدد بزند.
- تفکیک و قطعه بندی اراضی به صورت قسمت شرقی و قسمت غربی ممنوع است. اگر این تفکیک با مجوز شهرداری صورت بگیرد، بلا مانع میباشد.
مزایای تفکیک اراضی
تفکیک اراضی با کاربریهای مختلف به منظور تقسیم کردن زمین به قسمتهای کوچکتر صورت میگیرد.
گاهی اوقات مالک زمین نمیتواند زمینی را که متراژ بالایی دارد، به فروش برساند. چرا که زمینهایی با متراژ بالا علاوه بر قیمت بالایی که دارند، کاربری چندانی ندارند و نمیتوان از آنها به گونهای اصولی استفاده کرد.
بنابراین مالک یک زمین با وسعت زیاد باید برای اینکه بتواند زمین خود را به فروش برساند، این زمین را به قسمتهای کوچکتر تقسیم کند. در این صورت فروش آنها آسانتر میشود و علاوه بر آن قیمت زمین نیز پایین میآید و مشتریان زیادی پیدا میکند.
یکی دیگر از فواید این کار، آسانتر شدن دریافت مجوز ساخت برای زمین میباشد. طبق قوانین مصوبهی شهرداری و ادارهی ثبت اسناد، به هر میزانی که زمین کوچکتر باشد، مبلغ مورد نظر برای دریافت مجوز ساخت نیز کاهش مییابد.
انجام تفکیک و قطعه بندی با کمترین قیمت در استان البرز
تعرفهی تفکیک اراضی
تعرفهی تفکیک اراضی مختلف با کاربری متفاوت مانند اراضی کشاورزی، اراضی مسکونی و اراضی تجاری با یکدیگر متفاوت میباشد. به طور کلی حقالزحمهی مهندسین با توجه به نرخ سال به شرح زیر میباشد:
الف) دستمزد مهندسین برنامه ریزی تفکیک اراضی
ب)دستمزد مهندسین برای ایجاد طرح تفکیک
با توجه به جداول فوق، به هر میزان که ابعاد زمین کشاورزی کمتر شود، هزینههای تفکیک آن نیز بالاتر میرود.
سخن پایانی
تفکیک و قطعه بندی اراضی به معنای تقسیم کردن اراضی مختلف به قسمتهای کوچکتر میباشد.اراضی انواع مختلفی دارند که شامل اراضی کشاورزی، اراضی مسکونی و اراضی تجاری میشوند. شهرداری هر منطقهای با توجه به قوانین خاص مربوط به خود که از قوانین کشوری سرچشمه میگیرند، توانستهاند اراض مختلف با کاربری متفاوت را به گونهای اصولی تفکیک کنند.
برای تفکیک اراضی ابتدا مالک باید از یک مهندس نقشه برداری برای نقشهریزی تفکیک زمین کمک بگیرد. پس از اینکه نقشهی تفکیک اراضی با موفقیت پایان یافت، مالک باید این نقشه را به شهرداری ارائه دهد. پس از ارائهی نقشه به شهرداری، طی سه ماه پس از تاریخ رجوع مالک، شهرداری میبایستی ابلاغیهای را با عنوان پاسخ به درخواست مالک تنظیم کند. پس از تنظیم، این ابلاغیه باید ثبت شود و به مالک ارسال گردد.
اگر شهرداری نتواند به وظایف خود در قبال مالک عمل کند، مالک میتواند درخواست خود را از طریق دادگاه بررسی کند. برای اینکه بتوانیم اراضی را تفکیک و قطعه بندی کنیم، باید از شهرداری یا ادارات مربوطه مجوز بگیریم. در غیر این صورت این کار ممنوع میباشد. برای تفکیک اراضی حد و حدودهایی مشخص شدهاست که مالک باید به این حد و حدود توجه زیادی داشته باشد. اگر مالک قوانین مرتبط را نادیده بگیرد، کار او غیر مجاز محسوب شده و مجازات میشود.